Kitas dizainas >
Mūsų draugai :
Gmail paštasAtidaryti naujame lange
BMW E46Atidaryti naujame lange

Prisijungimas




Šiuo metu prisijungę vartotojai


    Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.

    Celikos tvarkymo klausimai

    Kategorija: Celica 5 karta

    Autorius: Fanaz

    Fanaz 2009-01-13 20:20:05 (1)  
    Corolla T-Sport Vilnius Žinučių forume: 2432
    Ruošiausi, ruošiausi ir pagaliau įsigijau, 92" GT-i :)
    Pakolkas geros žinios tuo baigėsi.. Būtų džiugu jeigu galėtumėt pakonsultuoti apie tvarkymą.
    Problemos nuo simbolinių iki rimtų, norėtųsi apie kiekvieną sužinoti /kur/ geriausia tvarkyti ir /kiek/ (kokiose ribose) tai kainuos. Biudžetas studentiškas, kas bus įmanoma tvarkysiu pats ;)


    1. Priekinė juoda plastikinė "juosta" (kiek žinau dažna problema), sulaužyta, reikia keisti.


    2. Stabdžiai nuo GT-4, ratai 15". Ar normalu kad net ant nedidelių kelio nelygumų mašina vos ne "atsigula" (tik nežinau ar ant asfalto, ar ratai į arkas). Vos avarijos nepadariau ratui papuolus į kelio įdubą (ne duobę) ir po to vos ne užsiblokavus kai į kažką "atsirėmė". Čia dėl pakitusio ratų dydžio? Išprendžiama problema?


    3. Barškutis. Ką daryti su barškučiais? salone barška beveik viskas, o gale ypač, tik nežinau kas, įtariu bagažinė. Visų gumų keitimas? ar kažkurias tik svarbiausia? Kas dar pas Celicas dažniausia barška?


    4. Aplaužytos kaikurios salono dalys. Keičiatės į ką randat, ar visgi papigiai išeitų nusipirkti iš ardomų? kokios dar Celicos vidus atitinka minėtąją?


    5. Variklis salone. Tiksliau važiuojant toks pojūtis, nes riaumoja labiau nei ankščiau vairuotos Lagunos be duslintuvo. Čia Celicos garso izoliacijos norma, ar lyst į duobę ir ieškot skylių?


    6. Pavarų perjungimo svirtis. Čia greičiau ne klausimas, o išsidirbinėjimas, bet... ar eina trumpinti? Nepatogu, kai bėgiai vos atsistoja, o rankena ilga kaip traktoriaus. Palyginimo apie nevykusius šokėjus ir kiaušinius nereikia, čia tik klausimas ;)


    7. Gazo ir sankabos pedalai sureguliuoti bilekaip. Sankaba reaguoja tik trumpam diapazone, gazas agresyviai reaguoja vos prisilietus. Dėl sankabos, ar reguliavimo užtenka, ar ją reiks keisti? Dėl gazo, ar reguliuojama?


    8. Nuolat (geltonai) šviečia tepalo lemputė. Kiek sakė savininkas, sugadintas daviklis. Klausimas kaip ir visiems kitiems, kiek kainuoja ir kur rasti (bei ar galėsiu pats pasikeisti).


    9. Aprašyta čia: /forum/toyota-celica-5-gen/Greiciu-deze-(celica-1990m.2.0l)/5.html
    Cituoju pats save: "Jungiant ketvirtą bėgį būna labai bjaurus džeržgimas, švelniau įgrūdus išmeta. Negi teks keisti visą dėžę?"


    Iš anksto dėkoju visiems atsakiusiems ir padėjusiems. Kaip žaliam Celicistui, betkokia pagalba yra labai naudinga. angelas
    ndl 2009-01-13 20:42:12 (0)  
    ST-182 (GTi 2.0) Žinučių forume: 1076
    Vis tiek greiciausiai neatsiras, kas i visus atsakys, tai galiu i kai kuriuos pabandyt:

    1. Stumdo kazkas. Kainos ivairios: nuo 150 iki 250lt.

    3. Barska ir pas mane bagazinej. Bet dazniausiai, kiek domejaus tai plastmases nenormaliai pritvirtintos. Bandysiu susisukt viskas, nes nemazai kur net varztu truksta.

    4. Vidus tinkta nuo STi (isskyrus dureliu apdaila, nes pas GTi elektra, sedynes, dachikas ne toks pat), GT4, CS. Srotuose, kiek teko dometis, tai vidaus dalys papigiaja :)

    5. As irgi vairavau laguna su prakiurusiu duslintuvu. Maniske GTi zymiai stipriau riaumoja, nors glusas ne taip seniai uztvarkytas. Jei duslintuvas tai pakurus masina ir palindus girdisi aiskiai is kur garsas - ar ir po kapoto ar duslintuvas kiauras.

    6. Galima :)
    andrius 2009-01-13 22:29:07 (0)  
    ST-185 (GT-FOUR 2.0t) london Žinučių forume: 238
    Labas
    1.turiu 2 vnt :)
    2.ne visiskai supratau - ratai remiasi i kebula palingavus masinai? tikrai ne del ratu. nebent labai aukstos padangos sudetos. butu gerai, jei parasytum ismatavimus. gal suzeminta ypatingai smarkiai..
    3.pasiziurek visus varztus. gal tiesiog atsokineje daug kas. pritvirtink viska kiek imanoma daugiau. vietomis gali pasidaryti ir garso izoliacija. rekomenduoju arkas pasitildyti. didelis efektas ypac slapiu keliu vaziuojant.
    4.turiu ir daliu jei reiktu ;) o siaip jau keiciam :)
    5.praktika is renault laiku: gal pagalve variklio trukusi, pasitikrink visas. jei duslintuvas ok. dar paziurek oro padavima - nuemus nuo oro filtro dezes padavimo plastmases garsas smarkiai isauga.
    6.trumpink i valias.
    7.ismoksi taip vaziuoti ir patiks :)
    8.galet gali, jei turi kur pasiardyti. pirma suzinok, kaip tas daviklis sugadintas - ar tai laidai nutraukti ar jis pats kazkaip sufakintas.
    sekmes
    Fanaz 2009-01-13 22:44:39 (0)  
    Corolla T-Sport Vilnius Žinučių forume: 2432
    Dėkoju atsakiusiems, nesitikėjau kad taip šiltai priimsite. Kaip naujokui, patarimai aukso vertės ;)
    Dėl pavarų, patarkit prašau kur / kaip su tuo "Xado" daryti? Bandysiu užkoncervuoti gedimą iki kol taisyti leis finansai. Gal kokiam servisiuke galima tai atlikti? Kokia orientacinė kaina?
    Dėl tų priekinių juostų, tamsta sudominote, prašom parašyti savo norus.

    Ryt įsimesiu į profilį auto nuotrauką :)
    ndl 2009-01-13 22:49:15 (0)  
    ST-182 (GTi 2.0) Žinučių forume: 1076
    Apie Xado anoj temoj pasiskaityk apie greiciu dezes :) Atrodo apie 35lt viena tubele kainuoja. Tepalas dar brangesnis dezes. Kiti pila po 2 tubeles to brudo iskart :)
    Toredo 2009-01-13 22:50:46 (0)  
    Das Auto Vilnius Žinučių forume: 1108
    Idek nuotraukas savo masinos;) Pas mane begiu rankena buvo sutrumpinta, man asmeniskai nebuvo patogu.
    Today Tomorrow TOYOTA
    Fanaz 2009-01-13 22:51:32 (0)  
    Corolla T-Sport Vilnius Žinučių forume: 2432
    O pilant tą birzgalą galbūt vertėtų pasikeisti ir greičių dėžės tepalą? Pardavėjas sakė kad nagų nekišo, tai gal su laiku ten jau "prisidrožė" į alyvą metalo dulkių. Ar kokiam servisiuke tokią paslaugą teikia? Kadangi šią problemą matau kaip svarbiausią iš kolkas nustatytų, tai nepagailėčiau pavarų dėžės aplopymui. Tik ne žinau kur kreiptis ;)

    Nuotraukas kaip minėjau įdėsiu rytoj. Trumpinti noriu ne kapitaliai, o šiek-tiek.
    Per ilgas anas man, nervuojuos jungdamas angelas
    ndl 2009-01-13 22:55:01 (0)  
    ST-182 (GTi 2.0) Žinučių forume: 1076
    Pakeis jauciu visur, kur tepalus keicia. :)
    Lukis 2009-01-13 23:45:57 (0)  
    Subaretė Vilnius - Klaipeda Žinučių forume: 974
    2. kartais amortikai negali but kalti?
    Parduodu savo celicu dalis: https://www.facebook.com/parduodu.celica.1

    Buvo: AT200 '97
    Buvo: AT200 '98
    Dabar: OBK-5 '17 2.5i
    jarik Klubo narysModeratorius 2009-01-14 00:27:49 (0)  
    ex. 5gen Celica Gti Vilnius Žinučių forume: 4876
    8. Daviklis visai gali buti, bet rasti ji - nemenka problema... dazniausiai parduoda juos kartu su karteriu ir visu varikliu :( As per metus neradau...