Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.
Toyota Carina E
Kategorija: Kitos Toyotos
Autorius: Waring
| robertass | 2012-11-26 19:21:45 (0) |
|
|
Edvatronas
|
2012-11-27 09:26:55 (0) |
Kas cia tokio juokingo? robertass parašė: Gyvenimas prasideda nuo 3000rpm... |
| linasser | 2012-11-27 10:03:16 (0) |
robertass parašė: 1.2 - 1.3 kazkas tokio kažkas neįtikėtina... gal skęsta žvakės benzine, dėl to ir apsukų nėra ir sąnaudos didelės? Bent 1500 tikrai turi būti carinai , o kiek iš tikro turi būti niekur neparašyta.7a-fe lean burn (dujos) skype: serutkev |
|
Edvatronas
|
2012-11-27 10:15:54 (0) |
Man atrodo autodatoj turetu but parasyta.. bet pas mane lb letas kompas.. itariu nepaleisiu autodatos... na sakau corollai tai tikrai daug sukeldavo gal net iki 3000... Gyvenimas prasideda nuo 3000rpm... |
| Fanaz | 2012-11-27 11:39:47 (0) |
Įvairiems varikliams įvairiai, bet bendra praktika tokia jog užvedus šaltą neturėtų kilti aukščiau 1400, viskas kas virš yra tiesiog neteisingi oro srauto nustatymai arba grybaujanti elektronika. Jeigu nėra duomenų apie apsukas konkrečiam varikliui, šaltos eigos sklendes bandymų keliu sureguliuoju ties 1200 apsisukimų. Ties šitais sūkiais dirba ir mano Celica, ir Corolla. Pilnai įkaitus varikliui oro srautą (diagnostiniame režime) reikėtų reguliuoti ties 850-900 apsisukimų |
| linasser | 2012-11-27 17:30:41 (0) |
Fanaz, truputį nesutinku su tavim dėl šilto variklio sūkių-jie visur parašyti 700+-50. Vat su šaltu, kiek pamenu visada iki 2000 ir daugiau užsukdavo, kai oras neigiamos temperatūros. O ar taip turi būti ar ne, nežinau. 7a-fe lean burn (dujos) skype: serutkev |
| linasser | 2012-11-28 06:21:41 (0) |
Fanaz-klausimas, ką būtent reguliuoji, kad pasikeistų apsukos? Ar sklendės padėties daviklio pasukimą ar kažką kitą? 7a-fe lean burn (dujos) skype: serutkev |
|
Edvatronas
|
2012-11-28 10:12:53 (0) |
Prie TPS daviklio itariu geriau nelysti.. gal ir raso 700.. bet smagiau vaziuot, ne taip dusta variklis startuojant, kai yra kokie 800-900 rpm.. Kaip Fanaz ir rase..Gyvenimas prasideda nuo 3000rpm... |
| Fanaz | 2012-11-28 10:56:31 (0) |
Šaltos eigos sūkių reguliavimas priklauso nuo variklio. Ant 3S-GE jis yra po oro įsiurbimo kolektoriaus sklende, labai nepatogioje vietoje, tenka ardyt. Principas paprastas - spyruoklė šyla nuo šalia pratekančio antifryzo bei uždarinėja papildomą "vožtuvėlį". Pačios spyruoklės pradinė padėtis yra reguliuojama. Tinkamo ciklo metu šaltam varikliui vožtuvėlis yra atidarytas tiek, kad sūkiai būtų 1200-1300 ribose, varikliui šylant vožtuvėlis visiškai užsidaro ir oras eina jau pro oro įsiurbimo kolektorių ar šalia jo, priklauso nuo variklio. Netinkamo sureguliavimo atveju ant šalto variklio praleidžiamo oro kiekis yra labai didelis, sukyla apsukos, ant šilto variklio vožtuvėlis pilnai nesugeba užsidaryti ir toliau praleidžia orą, taigi sukyla ir šilto variklio laisvos eigos apsukos. Ką daro betkuris tą pamatęs meistras? Teisingai, prisuka oro įsiurbimo kolektoriaus sklendę iki "normalių" apsukų ir nebesuka sau galvos. Rezultate ir gaunam, kad ant šalto kokie 2000+, ant šilto - 800, ir atrodo viskas čia gerai, bet taip nėra. Dėl laisvos eigos sūkių, įvairiems varikliams dažniausia yra nurodomi nuo 750 iki 850, bet reguliuodamas juos visada siūlau pakelti papildomai +50, blogiau tikrai nebus. Kompas susireguliuos degimą ir turėsit tuos pačius 800 ar kiek priklauso, bet atleidžiant akseleratorių ar jį staigiau spustelėję nepajusit nemalonaus truktelėjimo, variklis reaguos tolygiau |
| linasser | 2012-11-28 16:03:40 (0) |
Fanaz, pas carina laisvi sūkiai iš vis nesireguliuoja, jie pas mane 725. Įmanoma pakelt sūkius jei sklendę su trosu įtempsi, kad pilnai neužsidarytų. Kiek pamenu prie sklendės yra sklendės padėties daviklis-iš automobilio salono pusės, o iš priekinės pusės yra egr-per jį prateka aušinimo skystis ir jis pasisuka ir praleidžia išmetamas dujas atgal į oro kolektorių arba ne. Abu jie kažkiek reguliuojasi, bet sukiojant pokyčių nelabai pastebėjau. EGR buvau išardęs, nes mačiau internete filmukus, kad užstringa nuo suodžių, bet pas mane jis vaikšto švelniai ir nekliūna. 7a-fe lean burn (dujos) skype: serutkev |

, o kiek iš tikro turi būti niekur neparašyta.