Kitas dizainas >
Mūsų draugai :
Gmail paštasAtidaryti naujame lange
BMW E46Atidaryti naujame lange

Prisijungimas




Šiuo metu prisijungę vartotojai


    Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.

    Garsas perjungiant begius, gal kas susidure?

    Kategorija: Tiuningo zona

    Autorius: Isjunges_Tel

    TracS 2006-08-24 11:50:48 (0)  
    celica Vilnius Žinučių forume: 1051
    Visiems patinka BOV dėl malonaus čiaudėjimo garso, kurį jis sukelia. Tačiau BOV- negeras įtaisas. Jis paima taip brangiai suslėgtą orą ir išmeta jį lauk.
    Deja, šis įtaisas būtinas, ir tenka su juo susitaikyti. Įsivaizduokite- jūs greitėjate, turbina pilnai įsisukusi, gyvenimas puikus, ir staiga jūs apsigalvojate. Tai reiškia, jūs nukeliate koją nuo gazo pedalo, ir droselio sklendė užsidaro. Suspaustas oras, vietoje to, kad nuolatiniu srautu tekėtų į variklį, atsitrenkia į uždarytą sklendę. Turbina dėl savo inercijos toliau sukasi ir pumpuoja orą, ir oro, patekusio tarp turbinos ir droselio sklendės, slėgis greitai kyla. Tiksliau tariant, gaunama aukšto slėgio bangą, kuri keliauja nuo droselio sklendės atgal į kompresorių ir trenkiasi į kompresoriaus sparnelius. Gaunamas panašus efektas kaip įkišus pagalį į dviračio špikius. Nuo pasikartojančių smūgių kenčia kompresoriaus mentės ir veleno guoliai, be to sumažėja turbinos apsukimai ir vėliau tenka gaišti laiką pakartotiniam jos įsukimui.
    BOV montuojamas tarp kompresoriaus ir droselio sklendės. Jei BOV pastebi smūgio bangą, išleidžia ją kur nors- atgal į atmosferą arba į kompresoriaus įėjimą.
    Tokiu būdu mes prarandame slėgimą, bet išsaugome turbinos apsukimus. Sunku be matavimų patvirtinti, kiek tai efektyvu sportiniame automobilyje. Tačiau paprastam automobiliui BOV be abejonės gera idėja, nes apsaugo turbiną nuo mechaninių smūgių.

    autorius http://www.tiuningas.net/Atidaryti naujame lange
    va
    skype: tracs.vilnius
    tel.: 60856115
    e-mail: sergej.scerbakov@gmail.com
    aklasis 2006-08-24 12:47:15 (0)  
    Ford Mondeo Vilnius Žinučių forume: 1601
    taip
    cia kas nesuprato yra BOV kur ir nedaro pšššš :)
    Sold MR2 (first one in celica club)
    Sold H Civic B16
    Ford Mondeo (Family budget saver)