Kitas dizainas >
Mūsų draugai :
Gmail paštasAtidaryti naujame lange
BMW E46Atidaryti naujame lange

Prisijungimas

Šiuo metu prisijungę vartotojai

Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.

7gen tepalo keitimas kas 8000km !

Kategorija: Celica 7 karta

Autorius: zycha

eddie_gt4 2007-01-09 06:40:31 (0)  
    ex: ST185 MY'90, now: ST205 MY'96 Vilnius Žinučių forume: 3445
    chebra, bet ar nera taip, kad tepalo gyvenimo trukmei taikomi du kriterijai - rida arba naudojimo laikas... jei gerai pamenu, tai, bent jau senesniu varikliu atveju, nerekomenduojama sintetiniu tepalu juzint ilgiau nei metus (kad ir kokia rida butu nuvaziuota)

hedo, kaip ten yra is tiesu?
    stock'in'fanas © by Sheikhas
    fleimmeisteris © by hedo
    hedo 2007-01-09 06:57:23 (0)  
    ZZT-230 (GT 1.8) Vatikanas Žinučių forume: 1313
    tepalo gyvenimas matuojamas motovalandomis (laikas kuri dirba variklis), rida yra bandymas apskaiciuoti motovalandas pagal kilometraza. savybes per laika nesikeicia, isskyrus TBN'a (sarminiai priedai neutralizuojantys susidarancias druskos ir sieros rugstis). Raginimas keistis kas metus yra labiau marketinginis, nemaisto produktu inspekcija pries kokius 6 metus prievartiniu budu priverte ant tepalo pakuociu rasyti galiojimo termina, nors gamintojai tokio nenumato.
    o jei toyota nori 2zzge varikliuose keisti tepala dazniau matyt yra tam priezastis, visgi varikliukas neeilinis.
    tai yra mano nuomone, kuri gali nesutapti su Jusu nuomone. As tikrai jos nepersu ir neprasau ja aklai vadovautis. Darykite ka norite ir kaip norite! Copyright by milZinas©2006
    eddie_gt4 2007-01-10 08:00:22 (0)  
    padiskutuokim...

hedo raše: (...) Raginimas keistis kas metus yra labiau marketinginis (...)

net jei ragina pats auto gamintojas?
    koks jam tolkas? aisku, visur galima pritaikyt "samokslo teorijas" ir, pvz., siuo atveju irgi izvelgt auto gamintoju ir tepalu gamintijo koki tai slapta susitarima :D

p.s. mano senutes manual'as tepalus ragina keist:
    - normaliomis salygomis vazinejant - every 5000 miles (8000 km) or 6 months
    - "sudetingomis" salygomis - every 2500 miles (4000 km) or 3 months
    idomu tai, kad abiem atvejais tepalo filtra raginama keist tik kas antra tepalo keitima pavargęs
    fleimmeisteris © by hedo
    hedo 2007-01-10 08:09:47 (0)  
    gamintojas ragina keisti kas kzkiek km, bet jei vairuotojas lochas ir neatsimena ridos tada suveikia laikotarpis - cia su tuo viskas tvarkoje. taciau jei masina nejudinama ar per metus nuvaziuoja kokius 2-3 K km keisti aliejaus nereikia. tokia buvo mano mintis.
    tai yra mano nuomone, kuri gali nesutapti su Jusu nuomone. As tikrai jos nepersu ir neprasau ja aklai vadovautis. Darykite ka norite ir kaip norite! Copyright by milZinas©2006
    Sheikhas Klubo narys 2007-01-10 08:20:11 (0)  
    ST-185 (Carlos Sainz 2.0t) Ignalina Žinučių forume: 6686
    na as tikrai nekeiciu kas 6 men. Nuvaziuoju nedaug ~5kkm per metus.
    Bet turint galvoj, kad per tuos 5kkm supilu papildomai kokius 2 litrus, tai tepalas dalinai ir pasikeicia :)
    eddie_gt4 2007-01-10 08:32:21 (0)  
    hedo raše:
    gamintojas ragina keisti kas kzkiek km, bet jei vairuotojas lochas ir neatsimena ridos tada suveikia laikotarpis - cia su tuo viskas tvarkoje. taciau jei masina nejudinama ar per metus nuvaziuoja kokius 2-3 K km keisti aliejaus nereikia. tokia buvo mano mintis.

yra ir kitokiu nuomoniu...
    jei nuvaziuojama kokius 2-3k km su daug saltu startu, tai tepala keist, manau, tikrai reikia... ypac jei tai performance variklis

beje, istrauka is http://www.carbibles.com/engineoil_bible.htmlAtidaryti naujame lange

" (...) my philosophy would be to totally ignore the distance and change the oil three times a year - about November, February and May. Move these dates a bit according to the severity of the winter (...) "

p.s. bet matyt vienareiksmio atsakymo nera...
    p.p.s. as nesakau kas ir ka turi daryt su savo auto, tik bandau suteikt peno apmastymams ;)
    fleimmeisteris © by hedo
    hedo 2007-01-10 08:41:47 (0)  
    :D man atrodo kad pervertini informacija parasyta kita kalba :D tau postai angliskai yra kaip biblija davatkai. hehe. cia joke, nesupyk.

p.s. salti startai tepalui nekenkia, kenkia varikliui, tepalui kenkia aukstos temperaturos t.y. kuo dazniau paredlainini tuo dazniau keisk tepalus. gamintojas rekomenduoja keitimus standartiniams juzeriams, jei vaziuoji smagiau tai rekomendacijos kitokios ;)
    eddie_gt4 2007-01-10 08:47:03 (0)  
    hedo, as tikrai nepriimu visko uz gryna piniga (kad ir kokia kalba tai butu parasyta) - kiek leidzia mano (dazniausiai kuklios :D ) zinios, bandau viska vertint kritiskai :D na o kai ziniu neturiu, bandau gilintis pats arba pasitikiu tam tikros srities pripazintais "autoritetais"

vat ir siuo atveju, tarkim... nu gal 3 tepalo keitimai per metus ir yra tam tikras "perdetas" atsargumas :D bet daugiau nei metus juzint ta pati tepala, imho, yra negerai

kiek suprantu, salti startai lemia kondensacijos susidaryma variklyje, t.y. paveikiamas ir tepalas... ar as ir vel kazka ne taip supratau? nekaltas
    fleimmeisteris © by hedo
    hedo 2007-01-10 09:04:24 (0)  
    kaip ir rasiau auksciau tepalo gyvavimo trukme yra motovalandos, keitimo intervalai ar kilometrais ar laikotarpiais yra isvestiniai skaiciai atsizvelgiant i standartinio juzerio standartini vaziavima su standartine masina :D . jei kazkurioj vietoj elgiesi "nestandartiskai" turi atsakomybe prisiimti ant saves, gamintojas nusiplauna rankas. Juk gamintojai turi apsidrausti ir nurodyti rekomendacijas su atsarga (garantijos automobiliui ir tt.). as celikai keiciu dazniau, nes kartais pasmaugiu varikliuka. mano intervalas sintetika 10'000 km.
    o kondensatas kaip susidaro taip ir isgaruoja, vanduo su tepalu nesimaiso ir nereaguoja.
    p.s. nereikia mistifikuoti tepalu, standartiskai juzinant jie visi vienodi, o perfomance draiveriu segmente labai daug marketingo :D , todel tema opi.
    eddie_gt4 2007-01-10 11:02:38 (0)  
    reziume: tepalo keitimas, kaip ir seksas - kuo dazniau, tuo geriau :D

p.s. jei kazkurioj vietoj "elgiates" nestandartiskai, patys prisiimat atsakomybe, nes gamintojas nusiplauna rankas ((C) by hedo), :D :D :D
    fleimmeisteris © by hedo