Kitas dizainas >
Mūsų draugai :
Gmail paštasAtidaryti naujame lange
BMW E46Atidaryti naujame lange

Prisijungimas




Šiuo metu prisijungę vartotojai


    Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.

    Forumo taisyklės

    Kategorija: Celica klubas

    Autorius: Sheikhas

    Sheikhas Klubo narys 2007-01-11 09:40:51 (0)  
    ST-185 (Carlos Sainz 2.0t) Ignalina Žinučių forume: 6685
    FORUMO TAISYKLĖS

    Pagarba kitų forumo dalyvių asmeniui yra vienintelis leistinas elgesio modelis diskusijų forumuose. Tinkamas elgesys, išlaikomos padorumo ribos bei normalūs klausimai ir atsakymai yra privalomi. Visokie Lietuvos įstatymams prieštaraujantys pasireiškimai netoleruojami.

    Siekiant, kad forume vyktų normalus žmogiškas bendravimas, niekas nedraudžia nepiktai šaipytis iš kitų forumiečių. Tačiau bet kokios patyčios, įžeidinėjimai, besaikis ir beprasmis keiksmų vartojimas yra nepageidaujamas.

    - Registruojantis į forumą būtina pateikti savo tikrus duomenis. Netoleruotinas kito asmens duomenų, išgalvoto automobilio duomenų pateikimas, taip pat - bereikšmių simbolių ar bereikšmio raidžių kratinio įrašymas. Pageidautina nurodyti savo automobilį (-ius) - tai padeda kitiems forumo dalyviams geriau orientuotis atsakinėjant ar užduodant klausimus. Dėl tos pačios priežasties vartotojo aprašyme būtina nurodyti ir miestą, iš kurio jūs esate.

    Toliau yra išvardinta keletas taisyklių, kuriomis siekiama užtikrinti, kad šis forumas būtų įdomus ir naudingas visiems jo dalyviams.

    Nepataisomiems tinginiams, kuriems trūksta skaitymo įgūdžių, esmę perteiks šis trumpas filmukas http://www.linuxbench.org/Posting.swfAtidaryti naujame lange


    1. Pasinaudokite paieška prieš pradėdami naują temą. Jūsų klausimas ar mintis jau seniai gali buti atsakyti, išdiskutuoti ir išspręsti. Venkite klausti klausimų, kuriuos nesunkiai galėtumėte išsiaiškinti patys. Toks elgesys taip pat padės jums išvengti išpuolių jūsų atžvilgiu. Tai pirmoji ir esminė taisyklė.

    2. VENGTINAS TEKSTO RAŠYMAS VIEN DIDŽIOSIOMIS RAIDĖMIS. Didžiosiomis raidėmis rašykite tik visuotinai naudojamus sutrumpinimus. Visuose forumuose tai vertinama kaip (iš ) šaukimas ir kitų negerbimas.

    3. Žinučių rašymas bei klausimų uždavimas yra skatinamas, tačiau prašom nepamiršti rašant žinutę įdėti į ją nors trupinėlį turinio.

    4. Prieš kurdami naują temą, atidžiai pažiūrėkite, ar nėra jau sukurtos temų grupės, kuriai Jūsų tema tiktų. Nepamirškite, kad veikia paieška.

    5. Pasistenkite, kad naujos temos pavadinimas tilptų į vieną eilutę. Pavadinime nenaudokite specialių simbolių. Masinis simbolių, nelogiškų frazių naudojimas temos pavadinime klaidina kitus vartotojus. Nenaudokite neinformatyvių pavadinimų (pvz.: „Mano tema...“, „Help!“, „Yra klausimas!“, „Kas žino?“, „Kur?“ ir pan.).

    6. Temos pavadinimas turi atitikti žinutės turinį. Vystant klausimą pageidautina nenukrypti nuo pradinės temos.

    7. Tos pačios žinutės siuntimas į kelis forumus nepageidautinas - tai tiesiog apkrauna forumą bereikalingomis žinutėmis.

    8. Rašydami žinutės tekstą stenkitės rašyti suprantamai ir kitiems, ne tik sau - neišleiskite į eterį niekam nesuvokiamų žodžių kratinių, trumpinių bei apkramtytų ar ne iki galo suformuluotų minčių. Nepamirškite, kad pirmiausia nuo to, kaip jūs rašote, priklauso kitų forumo dalyvių požiūris į jus.

    9. Atkreipkite dėmesį į taisymo funkciją. Vietoj to, kad rašytumėte dvi ar tris žinutes iš eiles, koreguokite pradinę. Taip pat ši funkcija naudinga, jei žinutėje padarėte klaidų (gramatinių, loginių, stiliaus...).

    10. Nesitikėkite, kad kiti forumo dalyviai pateiks jums visus atsakymus ant porcelianinės lėkštutės. Būkit kantrūs. Forumo dalyviai rašo šiame forume tada, kada jiems patogu ir kai jie turi noro. Jei uždavėte kažkokį klausimą, laukite kol kas nors atsakys (tikiuosi jūs jau naudojotės paieškos funkcija?). Nerašinėkite be reikalo „skubinančių“ ar išreiškiančių nepasitenkinimo žinučių.

    11. Asmeninis susirašinėjimas turi būti vykdomas tik asmeninėmis žinutėmis (nebent tai tikrai įdomu visiems).

    12. Venkite „malimo“ liežuviu (barškinimo klaviatūra), kai yra tuščiai kalbama „apie nieką“ ir tik bergždžiai eikvojamas ryšys, vieta serveryje bei kitų žmonių laikas.

    13. Venkite besaikio citavimo. Citata neturėtų būti ilgesne nei Jūsų tekstas (nebent tai yra tikrai būtina).

    14. Palaikykit grįžtamąjį ryšį - jei kažkas Jums paklausus kažką Jums patarė, nepatingėkite vėliau parašyti žinutę su informacija, ar tai padėjo ar ne. Vėliau tai gali būti naudinga kitiems.

    15. Jei vartotojas forume naudoja parašą, tai jo turinyje neturi būti keiksmažodžių, amoralios informacijos. Parašas turi tilpti į vieną eilutę. Tekstas neturi būti parašytas didžiosiomis raidėmis. Parašo turinys neturi klaidinti kitų forumo vartotojų. Paveiksliukai parašuose - DRAUDŽIAMI! (Dėl bereikalingo serverio apkrovimo).

    16. Savo profilyje primygtinai pageidautina nurodyti savo automobilį (-ius) - tai padeda kitiems forumo dalyviams geriau orientuotis atsakinėjant ar užduodant klausimus. Dėl šios pačios priežasties vartotojo aprašyme būtina nurodyti miestą, iš kurio jūs esate.

    17. Emocijos. Skirtingai nuo bendravimo akis į akį, žiūrint į parašytą tekstą nėra įmanoma suprasti, kokias emocijas išreiškiate. Tai padaryti padeda vadinamosios „šypsenėlės“. Naudokite jas rašydami žinutes (tačiau saikingai).

    18. Jei kažkas paklausė klausimo ir Jūs nesate tikras, ar žinote teisingą atsakymą - susilaikykite nuo bergždžio rašinėjimo ir kitų klaidinimo. Tai ypač pasakytina kalbant apie dalykus, kur klaidingas patarimas galėtų padaryti žalą kito dalyvio automobiliui ar sukeltų pavojų pačiam dalyviui.

    19. Jei Jūs dar tik naujokas (neparašėt ir poros šimtų pranešimų forume), stenkitės vengti tuščių žinučių - nes jei nusišnekėjimai kartais atleistini senbuviams, tai nereiškia, kad ir Jums... 10 naujoko pranešimų ir visi jie apie nieką - to jau perdaug...

    20. Jūs, žinoma, be šio forumo nenumirsit, bet forumas be Jūsų tai jau tikrai. Neperlenkite lazdos, viskam yra ribos. Atminkite, kad geriausias vaistas – „banas“.

    Ačiū, kad perskaitėte. Jei visi laikysis šių paprastų taisyklių, šis forumas išliks naudingas ir įdomus visiems jo dalyviams.
    hedo 2007-01-11 14:24:16 (0)  
    ZZT-230 (GT 1.8) Vatikanas Žinučių forume: 1313
    perkelti i klubo skilti :D
    prie to pacio: butu gerai registravimosi i foruma tvarka pasidaryt. ar moderatoriai ar adminas galetu patvirtinti nauja juzeri ir tik tada (aisku susitvarkius asmenine infa ir imetus auto fotkiu) leisti rasinet forume. dabar nariu sarasas tragiskai atrodo.
    tai yra mano nuomone, kuri gali nesutapti su Jusu nuomone. As tikrai jos nepersu ir neprasau ja aklai vadovautis. Darykite ka norite ir kaip norite! Copyright by milZinas©2006
    eddie_gt4 2007-01-11 14:29:24 (0)  
    ex: ST185 MY'90, now: ST205 MY'96 Vilnius Žinučių forume: 3445
    teisingai, hedo

    as dar megciau kazkur matyt tikruju klubo nariu sarasa bei kiekvieno forumiecio tel. nr. (gal reiktu prijungt prie asmenines info?)
    stock'in'fanas © by Sheikhas
    fleimmeisteris © by hedo
    Sheikhas Klubo narys 2007-01-11 16:49:53 (0)  
    ST-185 (Carlos Sainz 2.0t) Ignalina Žinučių forume: 6685
    Jarik, apiformink kur nors tas taisykles, ir matyt reiketu pamastyti apie nariu duomenu/registravimosi cenzura ;)
    Kai kuriuose forumuose tikrai yra 'privalomi uzpildyti' laukai ir kiekviena registracija patvirtinama admino. Jeigu yra galimybe, igyvendinti tai cia, butu visai neblogai.
    Sheikhas Klubo narys 2007-01-12 11:40:35 (0)  
    ST-185 (Carlos Sainz 2.0t) Ignalina Žinučių forume: 6685
    o praziopsojau tesini. Nesugalvojau, o tiesiog teko prie kai kuriu forumu prisideti, todel turiu toki apibendrinta varianta surinkta is visokiu gabalu. Todel ir sakau jeigu kas per grieztai, ko nors truksta, kur nors nusishneketa, taisykit.

    PS. siaip gal jas reiketu net ikraut i pacio forumo virshu, nes ieshkoti klubo reikaluose ne visiems ateis galvon.
    PSS. Jarik, pastebejau, kad praleidziu daug temu, nes isiloginus rodo tik 10 paskutiniu nauju praneshimu. Ar negalima butu matyti VISU temu, kuriose yra nauju praneshimu nuo paskutinio apsilankymo. O gal kazka praziopsojau ...
    hedo 2007-03-16 14:36:29 (0)  
    ZZT-230 (GT 1.8) Vatikanas Žinučių forume: 1313
    Sheikhas raše:
    PSS. Jarik, pastebejau, kad praleidziu daug temu, nes isiloginus rodo tik 10 paskutiniu nauju praneshimu. Ar negalima butu matyti VISU temu, kuriose yra nauju praneshimu nuo paskutinio apsilankymo. O gal kazka praziopsojau ...


    Jarik, as kazkada irgi butent sito prasiau. gal galima? angelas
    tai yra mano nuomone, kuri gali nesutapti su Jusu nuomone. As tikrai jos nepersu ir neprasau ja aklai vadovautis. Darykite ka norite ir kaip norite! Copyright by milZinas©2006
    DJ_Papa 2007-03-16 14:52:57 (0)  
    Celica Vilnius Žinučių forume: 577
    Gera tema atgaivinot :) manau daugeliui bus proga permesti taisykles is naujo, kaip padariau as:)
    Niekada nesakyk niekada :)

    Danas,
    862117934
    NosTeaM Klubo narys 2007-03-16 16:23:22 (0)  
    ZZT-231 (GT-S 1.8) Vln Žinučių forume: 3170
    na jo butu gerai ikalt i galwa wisiem bendraujantiems kaikurias taisykles,nes lb nugrybaujama temose wienu ar kitu kl ir kitos bedos:O tyliu
    7gen GTS ir 4gen GT

    el.pastas:nos999team@yahoo.com
    skype:nosteam1626
    www.public.fotki.com/NosTeaM
    Puika 2007-05-21 12:10:58 (0)  
    AT-200 (ST 1.8) Vilnius Žinučių forume: 442
    taisykles yra gerai, bet siaip manau, kad retai jas kas skaito :( kuo ilgesnis sarasa, tuo mazesne tikimybe, kad jos bus iki galo skaitomos..tyliu ir siaip manau, kad cia isvardinti reikalavimai yra kiekvienam protaujanciam suvokiami.. ;)

    p.s. beje, tinginiai ir filmuko neziures ne bet mintis geraji patalpint.. ;)
    Kokią kryptį bepasirinktum, visada atsiras tas, kuris pasakys, jog esi neteisus..