Kitas dizainas >
Mūsų draugai :
Gmail paštasAtidaryti naujame lange
BMW E46Atidaryti naujame lange

Prisijungimas




Šiuo metu prisijungę vartotojai


    Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.

    Vairavimo mokyklos

    Kategorija: Paplepekim

    Autorius: Puika

    sonic 2007-11-09 05:33:07 (0)  
    Celica Vilnius Žinučių forume: 1609
    Julius raše:

    Ir pati geriausia vairavimo mokykla neismokys vairuoti per toki trumpa laika, koks yra pas mus mokyklose. O kai dar pas mus geras vairavimo mokyklas, kurios nors kazkokias minimalias zinias suteikia, kaip vairuoti teisingai per visa lietuva ant rankos pirstu gali suskaiciuot, tai isvis baisu daros.


    nu is vienos puses gal ir teisingai - vepla gimes,vepla ir mirsi...ir jokios mokyklos nepades...
    dvilitrine sirdis
    activated 2007-11-09 16:30:12 (0)  
    Celica Alytus Žinučių forume: 36
    sonic raše:
    Julius raše:

    Ir pati geriausia vairavimo mokykla neismokys vairuoti per toki trumpa laika, koks yra pas mus mokyklose. O kai dar pas mus geras vairavimo mokyklas, kurios nors kazkokias minimalias zinias suteikia, kaip vairuoti teisingai per visa lietuva ant rankos pirstu gali suskaiciuot, tai isvis baisu daros.


    nu is vienos puses gal ir teisingai - vepla gimes,vepla ir mirsi...ir jokios mokyklos nepades...


    Ne visi gime vairuot, ir kiek tenka susidurt su tokiais...
    Tarkim realus pavyzdys is gyvenimo, na cia tik minimumas palyginimas su tuo kas darosi gatvese.
    Na buvo tokis "senelis"verkiu pradzia kaip pasakos :D ) darbe pas mus, na jis vairavo "fura" su puspriekabe, kuria reikia pastatyt prie rampos, tarp "kolonu", kurios (kolonos) laiko rampos stoga... Na tarp tu kolonu ir puspriekabes, pastacius zmoniskai, lieka nuo puspriekabes sonu iki kiekvienos "kolonos" apie 2-3 ,metrai... bet ne tame esme(nekalbant apie taip, kaip jis "pataiko" tarp tu kolonu...)... Zinoma jam visada kas nors padeda "pareguliuot" atstuma iki rampos. Taigi isivaizduokime situacija. Musu "senelis" stato fura prie rampos, as lengvai mojuodamas ranka i save rodau, kad dar reikia vaziuoti (like ~3-4 metrai iki puspriekabe atsirems i rampa), jis vaziuoja, lieka metras pradedu rodyti tik pirstu judesiais(jis viska stebi iskises galva pro langa). Likus pusei metro rodau istiesta delna, po to pradedu svilpti, vel istiesiu delna, rekiu "stok"... O po "stok"- gazo pedalo uzmynimas, ir puspriekabes "stopus" tenka susluoti nuo zemes... O jis visas nepatenkintas atbega is kabinos ir saukia mazdaug: "bl** as 40 metu vairuoju, o tu nesugebi parodyt, kad jau reikia stabdyt... n*h*i jau treti stopai dvi dienas per tokius reguliuotojus kaip tu..."
    Reziume: Cia kalta vairavimo mokykla? Ar kaltas tas kuris "reguliavo" atstuma?
    Tiesiog tokias situacijas prisiminus, apima juokas. :D
    Jau nekalbu apie visokius savaitgalinius pensininkus, kurie isvaziuoja i turgu per menesi karta, ir paziureje i veidrodeli mato save... Arba apie "glusas bobas", kuriom veidrodeliai skirti tik pasidazyti... Dar prie viso to kolektyvo galima butu prideti "mikriuku" vairuotojus, kurie taip pat visada paziuri i veidrodelius ir visada laikosi KET...
    Zmoniu mastymo nepakeisi, reikia auginti jaunaja karta teisingai, kuri tikekimes supras, kad jis ne vienas kely...
    karka 2007-11-09 16:57:09 (0)  
    AT-180 (Sti 1.6) Vilnius Žinučių forume: 17
    Citata is delfi straipsnio "Taip pat siūloma pirmuosius dvejus metus iš vairuotojo reikalauti visiško blaivumo." arba dar geras pasakymas "atimdami automobili is girto vairuotojo mes pazeisime jo zmogaus teises", klausimas: o kieno teises jis pazeidzia uzmusdamas vaika? kad ir tas pats ivykis treciadieni, kai policijos pareigunas (!) ne tarnybos metu, girtas (!) partrenke 3 mazamecius vaikus ir pabego (!) is ivykio vietos.

    va cia geriausia vieta ;) 2 metus atvazinejai, ir pilk i sveikata :D

    na, o mano asmenine nuomone - reiktu ivesti koki psichologini testa ar kazka tokio, kad pazetu ar verta zmogui duot i rankas automobilio vaira, kaip pvz. atliekant medicinini patikrinima saukiant i kariuomene.

    tas visas taisykliu sugrieztinimas asmenims neturintiems vairavimo stazo yra is dalies gerai, is dalies ne. siuo metu teises nera vienas is pigesniu malonumu (kiek pamenu su visais kursais kainuoja apie 1k lt) ir jei dar ives uz kiekviena pazeidima perlaikyma, tai Lietuvoje neliks vairuotoju apskritai. nors asmeniskai mane pirma karta sustabde policija po 4 metu kai gavau teises (ir tai del vaziavimo be tech. apziuros i regitra ;) ). ir niekas nepasakys, kad visus 100% tu 4 metu vazinejau pagal taisykles, nors niekas nepasakys, kad ir esu keliu maniakas. mano nuomone, reiketu grieztinti atsakomye uz KET pazeidimus, didinti keliu patruliu, o ne stacionariu matuokliu (apie kuriu vietas visi ir taip zino) skaiciu miestuose.

    o kalbant apie dabartine situacija keliuose: vaziuodamas turi ziureti ne tik i kelia, pesciuosius, ir tai, kad pats neivaziuotum kam, bet dar kad ir kiti neivaziuotu i Tave, kai Tu ramiai vaziuoji savo juostoje. Turejau malonuma praita vasara kai 2 valanda nakties, tuscioje kalvariju gatveje, kur yra 2 juostos kiekvienai pusei, sugebejo isvaziuot masina i priespriesine eismo juosta ir trenktis i mane. beje, tiesiai pries pat policijos masina.. visa laime nekliude 10-20 cm giliau.

    pabandykite kada Vilniuje, nuvaziuoti apie 20 km per ta pacia diena pirma juosta, vaziuodami 50-60 km/h greiciu, "protingai" laikydamiesi taisykliu, ir paskaiciuoti kiek avariniu situaciju sukelia kiti vairuotojai.
    what u hear and what u see nothing is what it seems
    sonic 2007-11-09 18:48:39 (0)  
    Celica Vilnius Žinučių forume: 1609
    o man atsibodo siek tiek.apie vairuotojus ir apie vairuotojus...kokio b*bio nesisaugo pestieji???kur PRIVALOMI atsvaitai???kur ejimas pries eismo krypti?kur apsidairymas pries issokant i pereja?va dabar vaziavau namo(lietus,vejas,visiska tamsa ir priepriesiais atvaziuojanciu masinu faros),tai savo akim maciau kaip priekyje vaziuojanti vw jetta turejo staigiai stabdyt,nes debile studente issoko i pereja...kaip gali sustabdyt masina,jei iki perejos tau liko 10 metru???nu tai tas zmogelis stabde staigiai(man atrodo stuktelejo neblogai per kojai studentei),tada is paskos vaziaves nebespejo sustabdyt ir rezesi i jetta,nuo ko jinai dar 0,5m pastume studente...ble iki siol kojos dreba....
    dvilitrine sirdis
    BullDozeR 2007-11-09 19:45:20 (0)  
    ST-182 (GTi 2.0) Žinučių forume: 1605
    Julius raše:
    BullDozeR raše:
    Kad dydžiausias % mokyklų paruošia blogai, ir kad tame reikia ieškot pagrindinės problemos, yra išvis totalus nusišnekėjimas. Tikrai ne visos blogai ruošia, tik jau kitas dalykas yra tas, kad ne kiekvienas sugeba tas pačias žinias ir įgūdžius vienodai įsisavint.


    Ir pati geriausia vairavimo mokykla neismokys vairuoti per toki trumpa laika, koks yra pas mus mokyklose. O kai dar pas mus geras vairavimo mokyklas, kurios nors kazkokias minimalias zinias suteikia, kaip vairuoti teisingai per visa lietuva ant rankos pirstu gali suskaiciuot, tai isvis baisu daros.



    Taip, apie tai irgi minėjau kad sutikčiau su tuo kad galima būtų prailgint pasiruošimo praktinį laiką, nes pvz teoriją tu gali beveik idealiai žinot bet praktikoj yra viskas kitaip. Prie kompo kai sprendi klausimus tu turi galimybę dar ilgai pagalvot apie situaciją, o kai važiuoji tu turi jau mąstyt sekundiniu greičiu ir jau iš refleksų valdyt savo mašiną o ne dar papildomai vertint situaciją ir galvot tuo metu apie mašinos valdymą. Taip kad pilnai galiu sutikt kad tikrai būtų naudingiau jei būtų ilgesnis kursų laikas. Paprasčiausiai įstrigo vienas sakinys šitoj temoj:
    "... seniai aisku, kad vairavimo mokyklos tikrai prastokai paruosia "

    sonic raše:
    reikia pradet mastyt visiems eismo dalyviams

    taip, reikia mąstyt visiems, nes kaip rodo įvykiai gali būt ir taip kad važiuojant tvarkingai be pažeidimų gali dėl kitų sunkiai mąstančių galvų atsidurt labai pavojingoj situacijoj
    Sheikhas Klubo narys 2007-11-10 08:03:54 (0)  
    ST-185 (Carlos Sainz 2.0t) Ignalina Žinučių forume: 6685
    Tas kad viska 'kabina' vien ant vairuotoju irgi yra vienas is netvarkos faktoriu. Piestieji yra praktishkai nebaudziami. Lengviausiai yra viska suversti ant nepasirinkto saugaus greicio.
    O dar tiesiog kuriozai - pvz vaziuoji ledziamu greiciu, tau po ratais palenda shernas, reiskiasi nepasirinkai saugaus greicio, ikalei kokiam durniui i gala, kuris lygiame kelyja nesant jokiai kliuciai nei si sio nei is to uzstabde, irgi kaltas tu nes nepasirinkai saugaus atstumo, tamsiu paros metu nuskink dviratininka be atshvaitu, cia dar klausimas ar neliksi kaltas ir t.t.
    Taigi visose situacijose kaltas vairuotojas, o tai kad ir kitos kliutys daznai yra eismo dalyviai, visiems nusispjaut.
    Julius 2007-11-10 09:23:52 (0)  
    Subaru Legacy Kaunas Žinučių forume: 1327
    Su sheikhu sutinku, bet tik ne del ivaziavimo i sikna. Jei vaziuoji ir tikiesi, kad priekyje vaziuojantis yra protingas ir nieko kvailo neiskres, tai pats elgiesi neprotingai. Geriau vaziuot ir galvot, kad priekyje visiskas asilas ir tiketis is jo bet kokios nesamones.
    [OO==[][]==OO]
    AST 2007-11-10 15:15:17 (0)  
    AT-180 (Sti 1.6) Londonas- Kupiskis Žinučių forume: 877
    Manau Julius parase labai teisingai nes tikrai buna kai koks nors pavarges golis ar dar kas panasaus tikisi kad gales padet raktelius ant tavo kapoto ir rekt kad tau py.... da ir stabdo tam kad TU vaziuodamas pagal taisykles jam ikalsi ir liksi kaltas nes nepasirinkai atstumo.
    greitai lėksi- lėtai neš, tad vazinekim protingai.

    asttck@gmail.com

    Skype: Audrius Stankunas AST
    BullDozeR 2007-11-10 20:36:44 (0)  
    ST-182 (GTi 2.0) Žinučių forume: 1605
    Su tuo įkalimu į galą dar tarp kitko buna dažnas atvejis kai tai specialiai padaro ypač tada, jei už vairo pastebi mot. lyties vairuotoją su 70 ženklu. Kitaip sakant dažniausiai įsivaizduoja kad tokiu atveju jau tikrai bus sunkiau sureaguot, atseit dar ne ta patirtis ir tuom bando pasinaudot užkišant kokį nors pvz skarboninį guolį. Tai išvada prašosi tokia kad kely kai kuriem buna trūksta elementaraus mandagumo arba nekelt perdaug savo principų, dėl kurių irgi buna tam tikrų nelabai sėkmingų atvejų arba išvis žusta nekalti žmonės. Taip kad ar tai galėtų iš anksto įkalt kiekvienam naujam vairuotojui į galvą vairavimo mokyklos ar ne, nzn
    DJ_Papa 2007-11-11 09:52:53 (0)  
    Celica Vilnius Žinučių forume: 577
    Ka apie vairavimo mokyklas:

    Niekas neikit mokytis i "Musu Kryptis" Architektų g. 152. lazdynuose. Tiek problemu... Intruktorius girtas atvaziuoja, paleidzia tave aikstelei daryk ka nori ir t.t. Tai ten buvo problemu su jais.
    Niekada nesakyk niekada :)

    Danas,
    862117934