Kitas dizainas >
Mūsų draugai :
Gmail paštasAtidaryti naujame lange
BMW E46Atidaryti naujame lange

Prisijungimas

Šiuo metu prisijungę vartotojai

Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.

Protesto akcija prieš kuro kainų kilimą

Kategorija: Sportas, lenktynės, renginiai

Autorius: zycha

Fanaz 2010-12-31 18:26:44 (0)  
    Corolla T-Sport Vilnius Žinučių forume: 2432
    Alberto parašė:
    Aš piluosi po 3.30Lt ir man gerai :D E94.5 benzą

Alberto, čia dar klausimas kokį pilam ir su kuo maišytas. Aš perku 92, irgi po 3.30lt, bet su grynu nežymiai detonuoja, taigi maišau su benzinu arba bioetanoliu. :)
    zycha Klubo narysModeratorius 2011-01-01 10:10:23 (0)  
    ZZT-231 (GT-S 1.8) Vilnius Žinučių forume: 5988
    bubu parašė:
    Tai cia tipo dauzyti viska yra kietas protestas? Cia laukiniu protestas. Tokius i kaliuze ir ilgam :)

O štai ir rezultatas: Bolivijos prezidentas atšaukė dekretą, pakėlusį degalų kainas šalyje
    bubu 2011-01-01 13:09:10 (0)  
    Žinučių forume: 1854
    Tai tik Pietu Amerikoje tokie dalykai ir galioja.

zycha parašė:
    bubu parašė:
    Tai cia tipo dauzyti viska yra kietas protestas? Cia laukiniu protestas. Tokius i kaliuze ir ilgam :)

O štai ir rezultatas: Bolivijos prezidentas atšaukė dekretą, pakėlusį degalų kainas šalyje
    linasser 2011-01-03 11:56:20 (1)  
    Carina Kaunas Žinučių forume: 735
    Man iškyla palyginimas protesto prieš kuro kainas su tokia pensininke, kuri Rūtos laidoje skundėsi dėl šildymo kainų. Vienu žodžiu ta pensininkė gyvena 4 kamb. bute Vilniaus senamiestyje ir jai sunku susimokėti už šildymą, nes šilumos kainos vis kyla ir niekur nedingsi, juk negyvensi be šilumos. Dabar pasakykit bent du skirtumus, kuo jūs visi skiriatės nuo tos pensininkės, išskyrus amžių ir pajamas?
    7a-fe lean burn (dujos)
    zycha Klubo narysModeratorius 2011-01-03 12:49:12 (3)  
    Skiriamės tuo, kad darant analogą su tavo minima pensininke, ką daryti kai nebegali išlaikyti ir 1-o kambario buto, kokiame Fabijoniškių daugiabutyje? Keltis į kaimą, gyventi troboje, kūrentis malkomis? Vat kad situacija pradeda jau tokia darytis...
    Niekas jau nesvajoja apie 4L variklius (4-ų kambarių butus), jau žmonės nebeišgalės ilaikyti ir 1.6-1.3 kubatūros automobilių ir teks visai atsisakyti.
    bubu 2011-01-03 13:19:35 (-2)  
    Zycha, kazkaip rekia tie kurie kaip tik ir isgali. Ar jau banke minimuma moka?
    Musu salyje ir taip nesveika situacija kai kiekvienas studentas ar bedarbis su masina vazineja. Gyvenau Danijoje, Vokietijoje. Tai ten jie sau neleidzia tiek masinu tureti :)

Va as jau 3 men i darba peskom vaikstau, ir laimingas. O pries tai atrode, be masinos i darba tai nesamone :)
    zycha Klubo narysModeratorius 2011-01-03 13:46:17 (3)  
    bubu parašė:
    Musu salyje ir taip nesveika situacija kai kiekvienas studentas ar bedarbis su masina vazineja. Gyvenau Danijoje, Vokietijoje. Tai ten jie sau neleidzia tiek masinu tureti :)

Va as jau 3 men i darba peskom vaikstau, ir laimingas. O pries tai atrode, be masinos i darba tai nesamone :)

ar aš kalbėjau kada nors apie save ir skundžiausi šioje diskusijoje? Aš rašiau, kaip kiti daro, bet niekada nerašiau apie save. Aš dar kol kas išgaliu pilti.
    Tavo žiniai, kitiem į darbą vaikščioti yra per toli. Ar norėtum išeidinėti į darbą 6h ryto kad būti 7:30, po darbo eiti pėsčiomis į darželį vaiko pasiimti 1h, ir po to pareiti namo su 2 metų vaikų ant rankų dar per 1h? Namie būtum 21:00? Tada telieka tik pavalgyti ir miegoti... nes reikia keltis 5h ryto... ir vėl kitą dieną taip. Smagus gyvenimėlis būtų... 4h per dieną kelionėms? Ar tik dėl darbo mes gyvename?
    Tavo žiniai, tavo minėtos šalys pasižymi viena iš geriausiai išvystyta viešojo transporto infrastruktūra. O nuo vilnetiško kartais vemti norisi (ne higienos požiūriu). Jei gyvenčiau Danijoje važinėčiau dviračiu visą sezoną, Vokietijoje busais, Norvegijoje.... na nereikia lyginti tų šalių su Lietuva.
    zycha Klubo narysModeratorius 2011-01-03 13:54:29 (3)  
    Paprastas paskaičiavimas: man į darbą pėsčiomis eiti 45min, tai reiškia 1,5h per dieną+, kadangi reikia anksčiau išeit į darbą, reikia anksčiau atsikelti, kas atima mano brangaus laiko, o tai reiškia, kad reikia eiti anksčiau miegoti 1h. grubiai tariant, gaunasi, kad vaikščiojant pėsčiomis aš netenku 2,5h per parą savo asmeninio laiko VS 30min važiuojant automobiliu. Sumoje, 2h nuostolio, kurį galėčiau panaudoti kokiam nors savo svarbiam dalykui.
    O kur dar lakstymas po visokias įstaigas, kurios dirba iki 17h ar 18h...vos vos spėji po darbo. Grįžti namo, pasiimti mašiną? Kol grįši, viskas bus jau uždaryta. tektų išeidinėti iš darbo anksčiau, atsiprašinėti... gerai kai ne kurie yra patys sau direktoriai :P
    zycha Klubo narysModeratorius 2011-01-03 14:00:24 (1)  
    o šiaip, ekonomiškiausias ir greičiausias transportas sostinėje būtų motorizuota dviratė priemonė- motoroleris, mopedas, motociklas. Tik kad va žiemą problematiška ir palikinėti nesaugu bet kur...
    bubu 2011-01-03 14:04:07 (-1)  
    Nu keista, kad kalbi apie kazkokius isgalvotus cia zmones. Manau cia smarkiai perdedi problema.

Kas liecia keliones. Tai irgi gerokai perdedi. Man pesciomis iki darbo 30 min. Tai prarandu 1 val. per diena. Bet atrandu sveika gyvenimo buda, pamatau daug idomiu dalyku, galiu salia darbo isgerti alaus. Žinoma kai turiu susitikima toliau tai pasiimu savo arba kolegos masina. Pabandyk ir tu. O tu ta sutaupyta laika kam panaudoji? Ziuri telika ir sedi prie kompo vakarai?

Kas liecai kitus savo isgalvotus pavyzdzius tai cia dar vikas paprasciau, jei tu neuzdirbi tiek, kad tau apsimoketu toli vaziuoti, tai kodel neieskai darba arciau? Dideliuose miestuose kaip Londonas jau seniai zmones renkasi darba arciau namu. Ir darzelius renkasi arciau. O ir zinok viesas transportas nera labai jau blogas pas mus. Kiek daznai zavineji, kad tave pykina? As kiek pastaruoju metu vaziavau, niekas neveluoja, visada atvaziuoja keliu minuciu tikslumu.

Manau si problema tave galvoje o ne benzino kainose. Galima taip susivarkyti gyvenima, kad automobili naudosi kuo maziau, ir pamatysi kiek nedaug kuro tau reikia. :)

Bet zmogus jau tokia butybe, kuri vercia keistis kitus, bet pats niekaip nenori keistis.

zycha parašė:
    bubu parašė:

ar aš kalbėjau kada nors apie save ir skundžiausi šioje diskusijoje? Aš rašiau, kaip kiti daro, bet niekada nerašiau apie save. Aš dar kol kas išgaliu pilti.
    Tavo žiniai, kitiem į darbą vaikščioti yra per toli. Ar norėtum išeidinėti į darbą 6h ryto kad būti 7:30, po darbo eiti pėsčiomis į darželį vaiko pasiimti 1h, ir po to pareiti namo su 2 metų vaikų ant rankų dar per 1h? Namie būtum 21:00? Tada telieka tik pavalgyti ir miegoti... nes reikia keltis 5h ryto... ir vėl kitą dieną taip. Smagus gyvenimėlis būtų... 4h per dieną kelionėms? Ar tik dėl darbo mes gyvename?
    Tavo žiniai, tavo minėtos šalys pasižymi viena iš geriausiai išvystyta viešojo transporto infrastruktūra. O nuo vilnetiško kartais vemti norisi (ne higienos požiūriu). Jei gyvenčiau Danijoje važinėčiau dviračiu visą sezoną, Vokietijoje busais, Norvegijoje.... na nereikia lyginti tų šalių su Lietuva.