Kitas dizainas >
Mūsų draugai :
Gmail paštasAtidaryti naujame lange
BMW E46Atidaryti naujame lange

Prisijungimas




Šiuo metu prisijungę vartotojai


    Dėmėsio! Paskutinė žinutė šioje temoje yra virš mėnesio senumo! Prieš atsakydami į temą dar kartą pagalvokite.

    Garso izoliacija: savaitgalio ataskaita

    Kategorija: Tiuningo zona

    Autorius: jarik

    jarik Klubo narysModeratorius 2007-05-28 00:20:19 (2)  
    ex. 5gen Celica Gti Vilnius Žinučių forume: 4876
    Praeita vasara izoliavau dureles, viskas kaip ir gerai, bet garso pernelyg nesumazejo, tai simet sumasciau kad reikia izoliuoti arkas :) Taip pat plane buvo bagazines plastmasiu aptraukimas 'kilimeliu' :)
    Ko reikia siems darbams:
    1.

    Pirkau ji Kenwood centre Kubiliaus gatveje (siaures miestelyje). Kiek sup[ratau yra dvieju rusiu - 30 su kazkiek litu paprastas (kuriuo praeitais metais apklijavau dureles) ir uz 44lt su dviem sluoksniais kazkokios medziagos kuri ji geriau 'sulaiko' (tiksliai negaliu paaiskinti kam, tiesiog jis geresnis ir tiek :) ) butent sita (rusu gamybos) bituma rekomendavo pazistamas, kaip viena geriausiu. Kiekvienam sparnui sunaudojau po 1 lapa.
    2.3.Taip pat reikia kliju "Nr. 88" ir poros teptuku - mazesnio ir didesnio:

    Pirkau 900g. kliju bonke, nors realiai ir puses litro butu per akis, bet senukai turejo tik 900 ir 300 gramu bonkes, tos 300 manau galbut ir uztektu, bet pabijojau kad nepritruktu man ju... :) ). 900g kaina senukuose ~18Lt kiek atsimenu. Teptukai kiekvienas ~1 lt. Emiau pigiausius nes jie visvien po naudojimu tinka tik ismetimui.
    4. Garso izoliacine juosta. Pirkau irgi senukuose. Paemiau 95mmX30m kaina berods 39lt.
    5. Garso ir silumos izoliacija. Kiek atsimenu vadinasi akytas polipropelenas (?), paemiau 10mm storiu kazkas apie 2.5m^2, bet tiek neprireike :D
    6. Aptraukimui pasirinkau akustini audini, toki kuriuo aptraukineja subus. Kenwoode neturejo man reikiamos spalvos, tai pasiemiau ji spikarejAtidaryti naujame lange Kaina apie 20Lt uz rulona 70x135cm. Kiekvieno rulono uztenka vienai bagazines detaliai, taigi ju reikia 3vnt.
    7. Vaitspiritas ir skuduriukas skirti pavirsiu paruosimui klijavimui.

    Irankiai:
    Is irankiu reikalingas atsuktuvas, 10 ir 13(?) raktai, peilis, zirkles. Jei oro temperatura nedidele ir po ranka nera saules gali prireikti statybinio feno bitumui pasildyti :)

    Darbo eiga:
    Visu pirma nuimam galines sedynes apacia, tada atsukame sedynes atlosus (ant kiekvieno po tris 13(?) varztus):

    Dabar galime laisvai nuimti sonines paneles (tik pries tai reik pakelt juostas (su uzrasu celica:) ) po durelemis ir bagazines plastmases:



    Beje, noreciau atkreipti Jusu demesi i originalios sistemos koloneliu deziu dydi!! :)

    Nuimam koloneles:

    Dabar galima pjaustyti bituma, sildyti ji (as buvau padejes ant saulutes plius 32 laipsnio taigi feno man neprireike :D As pjoviau gana dideliais gabalais, kazkas 30x10, 30x20 ir po to kas likdavo uzklijuodavau jau mazesniais. Svarbu pries kirpdami ivertinkite kokio dydzio lapai tilps ir skyle (turekit omeny kad nueme popieriu jis prades lipti prie visko ;) ) Po valandos - pusantros vaizdelis pasidare va toks:

    Tie gabaliukai desinej apacioj, kurie be fakturos, tai dar praietu metu likuciai nuo dureliu, kuriuos tada uzlipdziau bagazineje, nes nepavyko isrinkti galines sedynes angelas (Igni, aciu :D )

    Tada paemiau senukime garso izoliacijos juosta ir apklijavau ratu arkas, tikedamasis kad ji sulaikys pakeliamo ratais vandens garsa nekaltas


    Juostos liko labai daug, o i vidu kazkaip nenorejau juos klijuot(gal vistik reikejo?), tai apklijavau dar ir pavirsiu po sedynemis :)


    Beliko apklijuoti plastmases ir galim viska surinkinet ;) Tam reikalui ispjoviau kelis didesniu gabalus tos baltos izoliacines medziagos ir priklijavau klijais (88)



    Vat ir viskas, galima viska surinkineti atgal :) Na gal ne viska, o tik salono dali. Dabar pareiname prie bagazines aptraukimo. Cia viskas gana paprasta - imam klijus, teptuka ir graziai tepam detale, tik ne per daug. Instrukcijoje parasyta kad reikia sutepti abu pavirsius ir palaukti 5-10min. bet as del to kad temperatura lauke buvo virs 30, tepiau tik detales ir laukiau ne daugiau minutes-dvieju :) Darbo eiga tokia: sutepam nedideli lopineli per viduri ir lygiai priklijuojame, tada tepame toliau ir palipsniui klijuojame priziuredami kad nesusidarytu jokie nelygumai. Pradeti patarciau nuo galines plastmases, nes ji beveik lygi ir ja klijuoti lengviausia:

    As klijavau ne tik pagrindini pavirsiu bet ir siek tiek uzleidau uz krastu, kad po to viskas glausciau prigultu :)
    Lenku forume skaiciau kad zmones tas dvi sonines detales klijuoja gabalais ir sujungimui beveik nesimato, bet man pavyko priklijuoti ir viena gabala, tik poroj vieti reikejo padaryt ipjovimus kad nebutu nelygumu.
    Va kas gavosi:



    Rezultatai:
    Gavosi visai nieko, bent jau man patinka daug labiau negu tos sudraskytos plastmases :) Beje, buvau nusipirkes tik du gabalus, taip kad dar lieka viena detale, kai ja padarysiu, idesiu visos bagazines fotke :) Taip kad istoja To be contuned...

    Garso izoliacijos kolkas per daug neivertinau, bet primieji 'eksperimentai' parode kad graso nuo slapio kelio beveik nebeliko!!:D O butent jis buvo viena is pagrindiniu priezasciu del ko man taip norejosi tos izoliacijos :)
    ViR2 2007-05-28 00:28:18 (0)  
    911 Kaunas Žinučių forume: 2880
    geras straipsniukas, sveikinu su darbu ;)
    Idomumo delei: kiek svorio prisidejo? :)
    '10 Alfa Romeo MiTo 155
    '65 Porsche 911
    Ex Celica GTi, ex Supra MKIII Turbo
    www.TUKA.lt
    jarik Klubo narysModeratorius 2007-05-28 00:29:50 (0)  
    ex. 5gen Celica Gti Vilnius Žinučių forume: 4876
    realiai svorio dadejo tik bitumas, kiekvienas lapas manau apie pora kilu sveria (is akies) taigi max. 5kg (cia kalbant apie galinius sparnus, pas mane ir dureles ten kazkiek prikista :) )
    ViR2 2007-05-28 00:33:50 (0)  
    911 Kaunas Žinučių forume: 2880
    tai net i nauda ishejo, pagerinsi celicos svorio balansa :D
    kada nusimato darbu finishas?
    O desi tik aplink arkas ar ir "giliau" lysi? Ta senukine juosta kieknors naudos turi ar visgi bitumas geriau?
    Turejau praeita vasara ir ash su savaja tokiu planu, bet kai pamachiau, kad priejimas dar shlykshtesnis nei celicoj tai atsisakiau :)
    '10 Alfa Romeo MiTo 155
    '65 Porsche 911
    Ex Celica GTi, ex Supra MKIII Turbo
    www.TUKA.lt
    vovka 2007-05-28 00:37:39 (0)  
    celica vilnius Žinučių forume: 177
    padarytas geras darbas:) vat man klausimas,o duru viriai dar laiko ta bituma?
    toyota ideal samaliota
    aidelizz 2007-05-28 01:08:44 (0)  
    ZZT-231 (GT-S 1.8) Vilnius Žinučių forume: 384
    na maladec jarikai. viskas puiku tik nebent ant grindu reikejo rimtesnes izoliacijos pakloti, visgi dideli plota sudaro. lauksim finalo ;) !
    aparaturscikas 2007-05-28 08:30:17 (0)  
    Celica Kedainiai Žinučių forume: 1145
    Jarik man labai parupo, ar sunku aptraukt plastmase ta medziaga? daug sudurimu darei?
    Kuo daugiau dirbi prie tiuningo, tuo labiau patinka Stockas...
    Skype: aparatursikas
    Mail: aparatursikas@yahoo.com
    tel: +37060326989
    jarik Klubo narysModeratorius 2007-05-28 09:02:35 (0)  
    ex. 5gen Celica Gti Vilnius Žinučių forume: 4876
    O desi tik aplink arkas ar ir "giliau" lysi?

    Tai kad beveik viskas jau ir padaryta - sparnas uzbitimuotas, aplinka arkas viskas kas imanoma irgi (cia dar praeita vasara), dar ant virsaus tos juostos priklijavau. O del to ar ji duoda kokios naudos tai sunku dabar pasakyti, juk viska iskart klijavau... :) Realiai taigi bitumas jis labiau nuo vibraciju, taip kad manyciau kad ta juosta turetu duoti naudos. Beje, seniuose yra ir kazkokio medvilnes pluosto gabalai, bet jie brangoki 10mm storio apie 0.3-0.4 kvadrtao kainuoja 40Lt, be to tokio storio medziaga ten dar reikia kazkaip sutalpint, tai pkad ir neemiau sito :)

    duru viriai dar laiko ta bituma?

    Na jau greit matai kaip laiko... :) nera tas butumas ant tiek jau sunkus, n utarkim dureles ten MAX 10kg, bet cia jau tikrai maksimaliai, realiai tai pora kg :)

    O del grndu tai as grindu kaip ir nedariau, tik po galine sedyne, bet ten jau buvo originalus bitumas, tai as tik juostos ant virsaus pavariau, nes jo dar liko nemazai.. :D

    Ei jerik man labai parupo ar sunku aptraukt plastmase ta medziaga? daug sudurimu darei?

    Nieko per daug sudetingo jei rankos auga is tenkur reikia :) Kaip jaurasiau sudurimo isvis nedariau, traukiau vienu gabalu, tik po to dviejuose vietose reikejo iskirpti bangeles, tai tose vietose kaip ir sudurimai gavosi.
    NosTeaM Klubo narys 2007-05-28 10:55:55 (0)  
    ZZT-231 (GT-S 1.8) Vln Žinučių forume: 3170
    grazu ir nauginga :) sweikinu :)
    7gen GTS ir 4gen GT

    el.pastas:nos999team@yahoo.com
    skype:nosteam1626
    www.public.fotki.com/NosTeaM
    hedo 2007-05-28 11:35:43 (0)  
    ZZT-230 (GT 1.8) Vatikanas Žinučių forume: 1313
    jarik raše:
    sildyti ji (as buvau padejes ant saulutes plius 32 laipsnio taigi feno man neprireike


    patarciau bent priklijuota bituma normaliai pasildyti (aisku jau surinkai masina, bet prie progos), as po metu nusiardziau paneles, kad papildomai silikono uzdet, tai kai kurie bitumo gabalai pusiau laisvi buvo. Matyt ziema jie ten stipriai vaiksto.
    tai yra mano nuomone, kuri gali nesutapti su Jusu nuomone. As tikrai jos nepersu ir neprasau ja aklai vadovautis. Darykite ka norite ir kaip norite! Copyright by milZinas©2006